Αρχικη - Επεμβασεις - Χειρουργική Άκρας Χειρός

Χειρουργική Άκρας Χειρός

                       plastic surgery cyprus.jpg

Οι πλαστικοί χειρουργοί υπόκεινται σε εντατική εκπαίδευση στον τομέα της χειρουργικής άκρας χειρός και αυτοί είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων της άκρας χειρός.

Το χέρι, όργανο σύλληψης και αίσθησης, αποτελεί το ακραίο τμήμα των άνω άκρων του ανθρώπου. Η αποστολή του χεριού με τα 27 οστά και τις αρθρώσεις του και τους 24 τένοντες του είναι διπλή. Αφ'ενός, είναι το "όργανον προ οργάνων" (εργαλείο των εργαλείων), χάρη στο οποίο ο άνθρωπος γίνεται ικανός να κατασκευάζει και να χειρίζεται εργαλεία και να δημιουργεί μηχανές που συγκροτούν έναν ολόκληρο δικό τους κόσμο, παράλληλο με τον κόσμο της φύσης. Αφετέρου, είναι το όργανο της αφής, της μόνης από τις αισθήσεις που δεν έχει την έδρα της, όπως οι άλλες, στην κεφαλή, και μέσω της οποίας αισθητοποιεί κανείς τη σωματική παρουσία του πλησίον. Επιπλέον είναι και έκφραση ψυχής, λόγος, όργανο επικοινωνίας.

Η πολυπλοκότητα της κατασκευής του άκρου χεριού, το κάνει αντικείμενο εξειδικευμένης γνώσης. Σημαντικές εξελίξεις έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση ασθενών με κακώσεις άκρας χειρός, εκφυλιστικές αλλοιώσεις και εκ γενετής ανωμαλίες της άκρας χειρός. Στην πρώτη γραμμή αυτών των εξελίξεων συναντούμε εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς που η κύρια ασχολία τους είναι η βελτίωση τόσο της λειτουργικότητας, όσο και της αισθητικής εμφάνισης της άκρας χειρός.

Created by fosetico. Powered by CloudCMS®.