Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) είναι η επέμβαση, που έχει σαν σκοπό να αλλάξει το σχήμα της μύτης. Το σχήμα της μύτης συχνά κληρονομείται από τους γονείς και εξελίσσεται μέχρι και τα εφηβικά χρόνια. Μπορεί όμως να είναι και αποτέλεσμα κάποιου τραυματισμού ή ενός αποτυχημένου χειρουργείου.

Η μύτη βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου, επηρεάζοντας τις αναλογίες, τη συμμετρία και την αρμονία του προσώπου. Επίσης έχει το χαρακτηριστικό ότι προέχει στο πρόσωπο, φαίνεται απ’ όλες τις οπτικές γωνίες και δεν μπορεί να καλυφθεί (π.χ. γυαλιά, μακιγιάζ, μαλλιά), με αποτέλεσμα η ωραία μύτη να αναδεικνύει όλο το πρόσωπο.

Με την αλλαγή του σχήματος της μύτης, μεταβάλλεται συνολικά το πρόσωπο. Γίνεται πιο εκφραστικό και όμορφο, προσδίδοντας στον υποψήφιο αυτοπεποίθηση και ψυχολογική αρμονία, εφόσον τον απασχολεί αρκετά.

Εκτός από την αρμονία και την ομορφιά, η μύτη είναι ένα όργανο που έχει σαν βασική λειτουργία την αναπνοή. Με τη σωστή αναπνοή από τη μύτη αποφεύγουμε παθολογικές καταστάσεις, όπως ρινίτιδες, ιγμορίτιδες, ωτίτιδες, κεφαλαλγίες, υπνικές άπνοιες. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί, στο ίδιο χειρουργείο, να διορθώσει τα προβλήματα της μύτης που δυσκολεύουν την αναπνοή (σκολίωση ρινικού διαφράγματος, υπερτροφία κάτω ρινικών κογχών κ.α.), εξασφαλίζοντας άριστη αναπνοή. Αυτό δημιουργεί συνθήκες ήρεμου ύπνου, καθώς και ευεξία, αύξηση των σωματικών και διανοητικών ικανοτήτων του υποψήφιου.

nose plastic surgery.jpg

Η κατάλληλη ηλικία:

Η μύτη κατά την παιδική ηλικία εξελίσσεται μέχρι τα εφηβικά χρόνια, οπότε σταματά η ανάπτυξη. Στο εσωτερικό της μύτης βρίσκονται τα οστά και οι χόνδροι, τα οποία παρουσιάζουν τις ζώνες ανάπτυξής τους. Σε περίπτωση που γίνει η επέμβαση νωρίς, πριν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του προσώπου, υπάρχει η πιθανότητα να καταστρέψουμε αυτά τα κέντρα και η μύτη να μην ολοκληρώσει σωστά την ανάπτυξή της. Σ’ αυτή την ηλικία, φαίνονται και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, που παίζουν βασικό ρόλο στην απόφαση της αλλαγής των χαρακτηριστικών της μύτης. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται απόφαση για ρινοπλαστική, πριν την ηλικία των 17 ετών για τις γυναίκες και των 18 ετών για τους άνδρες.

Ανώτατο όριο ηλικίας για τη ρινοπλαστική δεν υπάρχει, αρκεί ο υποψήφιος να είναι υγιής και σε καλή γενική κατάσταση.


Τεχνικές Ρινοπλαστικής

Πρόσβαση στην μύτη:Κατά την διάρκεια της πλαστικής χειρουργικής, η πρόσβαση στο εσωτερικό της μύτης μπορεί να γίνει είτε με την τεχνική ανοιχτής ρινοπλαστικής ή με την τεχνική της κλειστής ρινοπλαστικής.Στην ανοιχτή ρινοπλαστική, το χαρακτηριστικό είναι ότι οι τομές, γίνονται μέσα στη μύτη, αρκετά κοντά στο εξωτερικό μέρος των ρουθουνιών, καθώς και μία εξωτερική τομή στη στυλίδα (πρόκειται για το κάθετο μέρος της μύτης που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ρουθούνια).Ο πλαστικός χειρουργός, μέσω αυτών των τομών μπορεί να αποκαλύπτει και να έχει άμεση ορατότητα σε σχεδόν όλο το σκελετό της μύτης. Επίσης, οι χειρισμοί διόρθωσης του σκελετού διευκολύνονται πολύ, ειδικά όταν ...

Επέμβαση μύτης

Κλινική Εξέταση:Κατά την πρώτη κλινική εξέταση, ο Δρ. Γεωργίου θα εξετάσει την μύτη σας εξωτερικά και εσωτερικά. Θα παρθούν κάποιες φωτογραφίες και με την βοήθεια τους θα μπορέσετε να εξηγήσετε τι έχετε στο μυαλό σας και πως φαντάζεστε τη μύτη σας.Ακολούθως θα σας επεξηγήσει επακριβώς την επέμβαση και τι διορθώσεις μπορούν να γίνουν, την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί και τυχόν επιπλοκές που μπορεί να παρουσιαστούν.Στην προσομοίωση που χρησιμοποιείται, έχετε την δυνατότητα να δείτε πως θα μοιάζει η μύτη σας μετά την επέμβαση. Ωστόσο, η προσομοίωση δεν αποτελεί εγγύηση αποτελέσματος. Ο υπολογιστής δεν λαμβάνει υπόψη την ελαστικότητα των ιστών και τη ...

Μη επεμβατική ρινοπλαστική

Με τον όρο μη επεμβατική ρινοπλαστική εννοούμε τις βελτιώσεις που μπορεί να προσφέρει ο πλαστικός χειρουργός στο ιατρείο, με τη βοήθεια υαλουρονικού οξέος ( fillers ) ή Βotox, για να επιτευχθεί μια πιο συμμετρική εμφάνιση της μύτη σας. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ουσιαστικά δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης, σε αντίθεση με μια χειρουργική επέμβαση.Υπάρχουν αρκετές ασυμμετρίες και ατέλειες οι οποίες μπορούν να διορθωθούν με την χρήση των ενέσιμων υλικών. Οι πιο συχνές είναι η διόρθωση μιας μικρής καμπούρας, μιας ήπιας σκολίωσης στη ράχη και τις μικρής πτώσης της μύτης. Ακόμη, σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική της μύτης ...
Χρόνος ανάρρωσης
1-2 εβδομάδες
Τιμή
3300-4000 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Γενική αναισθησία
CONTACT US
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.