Εφίδρωση - υπερβολικός ιδρώτας

Μπότοξ: Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες και προσφέρει μακροχρόνια ανακούφιση. Για αυτό και θεωρείται από πολλούς ειδικούς σαν η πρώτη επιλογή. 

Εφίδρωση - υπερβολικός ιδρώτας

Η υπεριδρωσία είναι η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα από τους αδένες του δέρματος (συχνό πρόβλημα σε ζεστές χώρες όπως στην Κύπρο). Η αιτιολογίας της είναι ακόμη άγνωστη και η παραγωγή ιδρώτα μπορεί να φτάσει μέχρι και 5 φορές περισσότερο της κανονικής. Μπορεί να επηρεάσει όλο το σώμα αλλά συνήθως εντοπίζεται στις μασχάλες, στις παλάμες ή στο κάτω μέρος των ποδιών. Είναι μια ενοχλητική κατάσταση και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του ασθενή.

Οι συχνότερες θεραπείες που χρησιμοποιούνται είναι:

Τοπικά Σκευάσματα: Τα Άλατα αλουμινίου αποτελούν το πιο δραστικό τοπικό σκεύασμά αλλά είναι αποτελεσματικό μόνο σε ήπιες περιπτώσεις και η διάρκεια δράσης του περιορίζεται συχνά σε 48 ώρες.

Αντιχολινεργικά φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα και μειώνουν τη δραστηριότητα των νεύρων που περιβάλλουν τους ιδρωτοποιούς αδένες. Δυστυχώς όμως επιδρούν σε ολόκληρο το νευρικό σύστημα και μπορούν να προκαλέσουν ξηροστομία, υπνηλία, δυσκοιλιότητα, ταχυκαρδία μέχρι και σύγχυση.

Χειρουργικές επεμβάσεις: Η χειρουργική θεραπεία μπορεί να είναι μόνιμη λύση, όμως έχει σοβαρές παρενέργειες και το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι απόλυτα ικανοποιητικό. Για αυτό και συστήνεται μόνο σε περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται στις υπόλοιπες μη επεμβατικές θεραπείες.

Στην μασχάλη μπορεί να γίνει τοπική αφαίρεση των ιδρωτοποιών αδένων με εκτομή δέρματος, απόξεση, και λιποαναρρόφηση. Συχνότερα προβλήματα είναι οι δύσμορφες ουλές αλλά και η επανεμφάνιση του προβλήματος. Για τις παλάμες χρησιμοποιείται η συμπαθεκτομή. Γίνεται προσωρινός αποκλεισμό ή πλήρη διατομή του νεύρου που ελέγχει τους ιδρωτοποιούς αδένες. Επιπλοκές μεταξύ άλλων είναι η αντιδραστική υπεριδρωσία (υπερβολικός ιδρώτας σε άλλη περιοχή), νευραλγία και γευστική εφίδρωση (εφίδρωση προσώπου μετά από ερεθιστικό φαγητό).

ΜΠΟΤΟΞ: Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες και προσφέρει μακροχρόνια ανακούφιση. Για αυτό και θεωρείται από πολλούς ειδικούς σαν η πρώτη επιλογή. Το BTXπαραλύει προσωρινά το νεύρο που διεγείρει τους αδένες που παράγουν τον ιδρώτα.

Αρχικά εφαρμόζεται στην περιοχή διάλυμα ιώδιού και άμυλου. Λόγο μιας αντίδρασης μεταξύ του διαλύματος και του ιδρώτα, η περιοχή χρωματίζεται μαύρη -βυσσινί. Έτσι γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιες περιοχές θα πρέπει να γίνει η έγχυση. Η ποσότητα Botox που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής. Χρησιμοποιούνται πολύ μικρές ενέσεις για να περιοριστεί ο πόνος του τσιμπήματος. Η θεραπεία διαρκεί περίπου 6 έως 9 μήνες και μετά χρειάζεται επανάληψη.


Χρόνος ανάρρωσης
1 ημέρα
Τιμή
400-500 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Τοπική αναισθησία
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.