Ρυτιδεκτομή

Με το πέρασμα του χρόνου, την επίδραση της βαρύτητας, του άγχους και του σύγχρονου τρόπου ζωής, η επιδερμίδα του προσώπου χάνει την ελαστικότητά της. Το δέρμα γερνά και εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες. Το facelift είναι ο χειρουργικός και ο ποιό αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμήσουμε τις ρυτίδες και τα εμφανή σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο. Η βασική τεχνική του facelift είναι η ανόρθωση των μυών του προσώπου και η αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος και πολλές φορές η πρόσθεση λίπους σε περιοχές όπου το λίπος έχει ατροφήσει. Πολλές φόρες μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική ή και ανόρθωση μετώπου για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σήμερα γίνεται λόγος για πολλές τεχνικές αλλά μόνο ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός μπορεί να σας συμβουλεύσει για το ποία είναι την τεχνική που είναι κατάλληλη τεχνική για τη δική σας περίπτωση. Να θυμάστε όμως πως οι λεγόμενες mini τεχνικές συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα περιορισμένες ουλές αλλά και λιγότερο εμφανή και μικρότερης διάρκειας αποτελέσματα. Να θυμάστε, επίσης, πως το facelift πρέπει να χαρίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα, γυρίζοντας το χρόνο πίσω, και όχι να παραμορφώνει το πρόσωπό σας, αλλάζοντας τη φυσιογνωμία σας.

Η εντύπωση που υπάρχει ότι πολλές από τις επεμβάσεις της αισθητικής χειρουργικής έχουν συγκεκριμένα ηλικιακά κριτήρια δεν είναι απολύτως σωστή. Η ένδειξη αν ένα άτομο, γυναίκα ή άνδρας, είναι καλός υποψήφιος για την επέμβαση της ρυτιδοπλαστικής, καθορίζεται κυρίως με κριτήρια το βαθμό χαλάρωσης, ρυτίδωσης και αλλοίωσης του περιγράμματος του προσώπου που υπάρχει και όχι τόσο με την ηλικία. Ωστόσο, η 4η δεκαετία της ζωής μας είναι πολύ σημαντική περίοδος για την απόφαση της ανανέωσης του προσώπου μας, μιας και τότε ακόμα μπορεί να επιτευχθούν πιο φυσικά αποτελέσματα, ένα από τα πλέον σημαντικά ζητούμενά μας. Σε γενικές γραμμές, όπως σε όλους τους τομείς της ιατρικής, η πρόληψη πρέπει να προηγείται της θεραπείας για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η επέμβαση

Το χειρουργείο απαιτεί συνήθως γενική νάρκωση ωστόσο λιγότερο εκτεταμένες τεχνικές μπορεί να γίνουν και υπό τοπική αναισθησία και μέθη. Οι τομές συνήθως ξεκινούν πάνω από τη γραμμή των μαλλιών στους κροτάφους, ακολουθούν τη φυσική γραμμή μπροστά από το αυτί, προχωρούν πίσω από τον λοβό στην πτυχή που βρίσκεται πίσω από το αυτί και συνεχίζεται μέσα στα μαλλιά του πίσω μέρους του κεφαλιού. Εάν χρειάζεται δουλειά στον λαιμό, μπορεί επίσης να γίνει μία τομή κάτω από το σαγόνι.

Facelift κύπρο

Συνήθως, ο πλαστικός χειρουργός ξεχωρίζει το δέρμα από το λίπος και τους μύες που υπάρχουν από κάτω. Το λίπος μπορεί να αφαιρεθεί σε κάποιον βαθμό ή να αναρροφηθεί γύρω από τον λαιμό και το σαγόνι για να βελτιωθεί το περίγραμμα. Ο χειρουργός στη συνέχεια τεντώνει τον υποκείμενο μυ και τη μεμβράνη, τραβά το δέρμα προς τα πίσω και αφαιρεί το περιττό. Αφού τεντωθούν οι εν τω βάθει ιστοί, το περιττό δέρμα τραβιέται προς τα πίσω, μειώνεται σε όγκο και συγκρατείται με τα ράμματα.
Facelift cyprus cosmetic 1.jpg

Μετά την επέμβαση, μπορεί να τοποθετηθεί προσωρινά ένας μικρός, λεπτός σωλήνας κάτω από το δέρμα πίσω από το αυτί σας για να παροχετεύει τυχόν αίμα που μπορεί να συγκεντρωθεί εκεί. Το κεφάλι σας τυλίγεται χαλαρά με επιδέσμους για να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι εκχυμώσεις και το οίδημα.

Αποτελεσματα

Η εμφάνιση του προσώπου αμέσως μετά το χειρουργείο σίγουρα δεν θα είναι το πιο ευχάριστο θέαμα. Θα υπάρχει οίδημα και μελανιές που υποχωρούν σε διάστημα 5-7 ημερών ανάλογα βέβαια και με την ικανότητα ανάρρωσης του κάθε οργανισμού. Επίσης, ίσως κάποιες περιοχές καθώς και τα σημεία των τομών να φαίνονται παραμορφωμένα αλλά και αυτά με την πρόοδο των ημερών εξομαλύνονται. Κατά μέσον όρο σε χρονικό διάστημα 10-15 ημερών μετά το χειρουργείο το πρόσωπο έχει μια απολύτως αποδεκτή και βέβαια ανανεωμένη εμφάνιση.

Είναι πολύ πιθανό να μείνετε ικανοποιημένοι από το λίφτινγκ προσώπου σας, ιδιαίτερα εάν γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα δεν γίνονται αμέσως εμφανή. Ακόμα και μετά την υποχώρηση του οιδήματος και των εκχυμώσεων, τα μαλλιά γύρω από τους κροτάφους σας μπορεί να είναι λεπτά και μπορεί να αισθάνεστε το δέρμα σας ξηρό και τραχύ για αρκετούς μήνες. Θα έχετε κάποιες ουλές από το λίφτινγκ προσώπου, αλλά συνήθως αυτές κρύβονται μέσα στα μαλλιά σας ή στις φυσικές πτυχές του προσώπου και των αυτιών σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα ξεθωριάσουν με τον χρόνο και μόλις που θα φαίνονται. Μετά την επέμβαση, θα εμφανισθείτε στον κόσμο με ένα πιο φρέσκο και νεανικό πρόσωπο.

Το λίφτινγκ προσώπου δεν σταματά τον χρόνο. Το πρόσωπό σας θα συνεχίσει να μεγαλώνει με τον καιρό και θα θελήσετε να επαναλάβετε την επέμβαση μία ή περισσότερες φορές, ίσως 5 ή 10 χρόνια αργότερα. Αλλά από μια άλλη άποψη, οι επιδράσεις ακόμα και ενός μόνο λίφτινγκ έχουν διάρκεια. Αρκετά χρόνια αργότερα θα εξακολουθείτε να έχετε καλύτερη όψη από ό,τι αν δεν είχατε υποβληθεί ποτέ σε λίφτινγκ προσώπου.


Μίνι Λίφτινγκ

What is a Mini Facelift?The Mini Facelift is also known by a variety of different names, such as the s-lift, baby boomer facelift, limited-incision facelift, or mini-lift. It is generally appropriate for people who show aging in the mid-face and do not have a severe amount of excess skin around their jaw line and neck.The Mini Facelift is particularly valuable on younger patients in their forties, fifties and secondary facelifts. It can be combined with liposuction in the neck area to give a remarkable overall improvement.How is the surgery performed?The short scar facelift is carried out under local anesthesia and ...
Χρόνος ανάρρωσης
1-2 εβδομάδες
Τιμή
5000-6500 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Υπνοχάλαση, Γενική αναισθησία
CONTACT US
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.