Συρίγγιο | Kύστη κόκκυγος

Στην κλινική μας εφαρμόζεται μόνο η κλασσική τεχνική αφαίρεσης της κύστης και όχι η χειρουργική αφαίρεση με Laser.

Το συρίγγιο (κύστη κόκκυγος) είναι μία χρόνια φλεγμονή του δέρματος και του υποδορίου ιστού της περιοχής ανάμεσα στους γλουτούς. Η κατάσταση αυτή δημιουργείται από την διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα προκαλώντας ενοχλητικά συμπτώματα που τις περισσότερες φορές οδηγούν τον πάσχοντα στο χειρουργείο. Παρόλα αυτά, στις μέρες μας, οι χειρουργικές επεμβάσεις που εφαρμόζονται από τον πλαστικό χειρούργο προσφέρουν γρήγορη ανακούφιση και αποτελεσματική αντιμετώπιση σε εκείνους που υποφέρουν.

Είναι συχνότερη στους άνδρες και ιδιαίτερα στις ηλικίες μεταξύ 16 – 26 ενώ στην παιδική ηλικία είναι συχνότερη στα κορίτσια. Η παχυσαρκία και η έντονη τριχοφυΐα στην περιοχή αποτελούν παράγοντες κινδύνου ενώ εμφανίζεται ως απόστημα κάτω από το δέρμα και ως συρίγγιο με ένα ή περισσότερα εξωτερικά στόμια.

Η πάθηση εμφανίζεται με εξάρσεις και υφέσεις. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να παραμείνει ασυμπτωματική με μοναδική εκδήλωση ένα λακκουβάκι στο δέρμα ανάμεσα στους γλουτούς. Επιπλέον τα συμπτώματα είναι και εκδηλώνονται διαφορετικά για κάθε περίπτωση. Δηλαδή στην οξεία μορφή έχουμε φλεγμονή στην περιοχή εκροή πύου, πόνος τοπικά και σε ορισμένες περιπτώσεις πυρετό. Ενώ σε ότι αφορά τη χρόνια μορφή τα συμπτώματα είναι ήπιος πόνος ανά περιόδους εκροή υγρού ανά περιόδους και παρουσία ενός ή περισσοτέρων οπών στο δέρμα ανάμεσα στους γλουτούς.

Στην οξεία μορφή πρέπει άμεσα να γίνει χειρουργική διάνοιξη της αποστηματικής κοιλότητας προκειμένου να απομακρυνθεί το πύον που περιέχει. Η διάνοιξη γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. Η φλεγμονή και τα συμπτώματα υποχωρούν γρήγορα. Η πλήρη εκτομή της κύστεως στο πρέπει να γίνεται αφού υποχωρήσει η φλεγμονή. Είναι πιθανό όμως, με τη απλή διάνοιξη να επέλθει η ίαση. Σε περίπτωση υποτροπής προγραμματίζεται χειρουργική επέμβαση. Στην χρόνια μορφή όπως και στην περίπτωση υποτροπής της οξείας γίνεται προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Στο χειρουργείο με τοπική και σε ειδικές περιπτώσεις με γενική αναισθησία, ο πλαστικός χειρούργος αφαιρει την κύστη και τα συρίγγια που έχουν σχηματιστεί σε βάθος. Το τραύμα μπορεί να παραμείνει ανοικτό και η επούλωση να γίνει σταδιακά, ή χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής να γίνει άμεση σύγκληση μειώνοντας έτσι τον χρόνο επούλωσης. Η διάρκεια της επεμβάσεις είναι περίπου 30 λεπτά και ο ασθενής εξέρχεται την ίδια ημέρα.

pilonidal cyst cyprus.gifΧρόνος ανάρρωσης
1-2 εβδομάδες
Τιμή
700-1000 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Τοπική αναισθησία
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.