Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική

Η λιποαναρρόφηση γίνεται ανώδυνα με τοπική αναισθησία, για γρήγορη ανάρρωση και προσιτές τιμές.   

Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική

Τι είναι η λιποαναρρόφηση;

Λιποαναρρόφηση είναι η χειρουργική τεχνική της αφαίρεσης λιποκυττάρων από το ανθρώπινο σώμα. Μέσα από πολύ μικρές χειρουργικές τομές, μήκους μερικών χιλιοστών και με τη βοήθεια πολύ λεπτών μεταλλικών σωλήνων και αρνητικής πίεσης αναρροφάται το περιττό λίπος.

Είναι μία διαδικασία που μπορεί να κάνει το σώμα πιο συμμετρικό, αφαιρώντας το λίπος από επίμονες περιοχές που δεν ανταποκρίνονται στις παραδοσιακές μεθόδους απώλειας βάρους. Αν και κάποιοι χρησιμοποιούν τους όρους λιπογλυπτική ή μικρο-λιποαναρρόφηση ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια διαφορά από την κλασσική λιποαναρρόφηση.

Πόσο λίπος αφαιρείται;

Γενικά συνίσταται από τους ειδικούς να μην αφαιρούνται περισσότερο από 2 με 3 κιλά λίπους κάθε φορά, για να αποφεύγονται σοβαρές επιπλοκές για την υγεία του ασθενή. Η λιποαναρρόφηση, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της δίαιτας και της άσκησης. Για αυτό και οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι άτομα φυσιολογικού βάρους με ελαστικό δέρμα που έχουν θήκες περιττού λίπους σε ορισμένες περιοχές.

liposuctioncyprus.jpg

Σε ποιες περιοχές γίνεται;

Οι συχνότερες περιοχές στις οποίες γίνονται λιποπλαστικές στις γυναίκες είναι το πλάγιο των μηρών, δηλαδή τα γνωστά «ψωμάκια», οι γλουτοί, η έσω περιοχή των γονάτων, η περιοχή της κοιλιάς και το πρόσωπο (διπλοσάγονο). Οι συχνότερες περιοχές στους άντρες είναι το στήθος, στις περιπτώσεις γυναικομαστίας, η περιοχή της κοιλιάς, και το πρόσωπο (διπλοσάγονο). Πρακτικά όμως η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει σε όλα τα μέρη του σώματος υπό ορισμένες προϋποθέσεις και πάντοτε με την κρίση του θεράποντα πλαστικού χειρουργού.

περιοχές που γίνετε η λιποαναρρόφηση

Ποια τεχνική χρησιμοποιείται;

Χρησιμοποιείται η λεγόμενη τεχνική διόγκωσης-tumescent. Αρχικά γίνεται ένεση υγρού που περιλαμβάνει ενδοφλέβιο διάλυμα άλατος, λιδοκαΐνης (τοπικό αναισθητικό) και αδρεναλίνη (φάρμακο που συσπά τα αγγεία του αίματος στην περιοχη ) και το υγρό αφήνεται να δράση για 30 με 60 λεπτά. Χρησιμοποιούνται πολύ λεπτές βελόνες, για να μειωθεί ο πόνος που μπορεί να υπάρξει κατά την διάρκεια της έγχυσης. Συνήθως ενίεται μεγάλος όγκος υγρού, μερικές φορές ακόμα και τρεις φορές την ποσότητα λίπους που θα αφαιρεθεί.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής αυτής έναντι άλλων τεχνικών πλαστικής χειουργικής είναι:
  • Αποτελεσματική αναλγησία σε εκτεταμένες περιοχές ούτως ώστε να μην χρειάζεται επιπρόσθετη νάρκωση.
  • Αποφυγή της γενικής αναισθησίας και των παρενεργειών της.
  • Ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος και της εμφάνισης εκχυμώσεων (μώλωπες).
  • Σημαντική επιτάχυνση της ανάρρωσης και γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.
  • Περιορισμός του μετεγχειρητικού οιδήματος (φούσκωμα).

Υπάρχουν άλλες τεχνικές;

Τα τελευταία χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί καινούριες τεχνικές πλαστικής χειουργικής και στην Κύπρο όπως τα laser, οι υπέρηχοι και η ραδιοσυχνότητα με την ελπίδα να βελτιωθεί η ευκολία και η αποτελεσματικότητα της κλασικής λιποαναρρόφησης. Δυστυχώς ακόμη δεν έχει αποδειχτεί η ανωτερότητα τους σε σχέση με την τεχνική διόγκωσης. Και στις τρεις αυτές τεχνικές η θερμότητα που παράγεται για να υγροποιηθούν τα κύτταρα λίπους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα ή σε βαθύτερους ιστούς η και ακόμη εγκαύματα. Για αυτό και η χρήση τους θα πρέπει προς το παρόν να περιορίζεται μόνο σε ειδικές περίπτωσης συμφώνα πάντα με την κρίση του θεράποντος πλαστικού χειρουργού.

Επίσης συχνά γίνετε αρκετός λόγος για μη επεμβατικές τεχνικές όπως ραδιοσυχνότητά και κρυολιπόλυση. Παρόλο που μπορεί να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα αυτό δεν είναι εφικτό σε όλους τους υποψήφιους και κάποιες φορές χρειάζονται επαναλήψεις.Η λιποαναρρόφηση παραμένει η πιο αποτελεσματική και η πιο γρήγορη μέθοδος πλαστικής χειρουργικής.Επέμβαση Λιποαναρρόφησης

Κλινική Εξέταση:Κατά την πρώτη κλινική εξέταση, ο Δρ. Γεωργίου θα σας επεξηγήσει επακριβώς την επέμβαση, την τεχνική που χρησιμοποίει και τυχόν επιπλοκές που μπορεί να παρουσιαστούν. Θα παρθούν κάποιες φωτογραφίες και με την βοήθεια τους θα σας επεξηγηθεί σε ποιες περιοχές μπορεί να γίνει η λιποαναρρόφηση, και τι αποτέλεσμα θα πρέπει να αναμένετε.Σε μια δεύτερη συνάντηση που σας προσφέρεται, ο Δρ. Γεωργίου θα απαντήσει σε περαιτέρω ερωτήσεις και θα σας δώσεις όποια άλλη διευκρίνιση χρειάζεστε, έτσι ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, και μαζί να καταλήξετε στην κατάλληλη θεραπεία.Η ημέρα της επέμβασης:Το πρωί της επέμβασης θα πρέπει να είστε στο ...

BEFORE
AFTER
Χρόνος ανάρρωσης
4-7 ημέρες
Τιμή
2300-3000 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Τοπική αναισθησία, Υπνοχάλαση
CONTACT US
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.