Μείωση Στήθους

Μειωτική Στήθους | Μείωση στήθους

Η μεγαλομαστία όπως αλλιώς λέγεται αρχίζει από την εφηβεία και συνήθως παραμένει και μετά την εμμηνόπαυση.Φαίνεται, ότι ένας συνδυασμός ορμονών όπως είναι τα οιστρόγονα, η προγεστερόνη, η προλακτίνη και η ινσουλίνη, παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αυτή η αύξηση του στήθους στη γυναίκα αφορά αφ’ ενός μεν τον αδένα και αφ’ ετέρου το λίπος που βρίσκεται ανάμεσα και γύρω απ’ αυτόν.

Μπορούμε να χειρουργήσουμε μια γυναίκα αμέσως μόλις τελειώσει το λύκειο (18-ετών) έως και μετά την εμμηνόπαυση . Η ηλικία των 18 ετών θεωρείται το ελάχιστο όριο για μια νεαρή κοπέλα μιας και τότε διαμορφώνεται το στήθος. Οι περισσότερες γυναίκες προσέρχονται στο γραφείο του πλαστικού χειρουργού γιατί θέλουν να απαλλαγούν από τους πόνους στη πλάτη και τους ώμους ,αλλά βέβαια τονίζουν ότι τις ενδιαφέρει και το αισθητικό μέρος ,δηλαδή να αποκτήσουν ένα πιο μικρό και στημένο στήθος.

Ο χρόνιος πόνος των μαστών ιδίως κατά τον κύκλο της γυναίκας παίρνει τη μορφή της ινοκυστικής μαστοπάθειας και είναι ένας άλλος συχνός λόγος προσέλευσης αυτών των γυναικών για μείωτική στήθους. Τα αυλάκια από το σουτιέν στο σώμα της, το έκζεμα και οι μυκητιάσεις ιδίως τους θερινούς μήνες δεν είναι σπάνια ενοχλήματα . Νεαρές κοπέλες με μεγάλο και πεσμένο στήθος δεν μπορούν να γυμναστούν η να αθληθούν μια και περιορίζεται η φυσική δραστηριότητα τους ενώ παράλληλα δεν μπορούν να φορέσουν τα ρούχα που επιθυμούν μια και νιώθουν άβολα λόγω της εικόνας που εμφανίζουν οι μαστοί. Τέλος ,ένα σημαντικό σκέλος των ενδείξεων αποτελεί η δυσκολία που έχει ο χειρουργός –ογκολόγος μαστού στην εξέταση ,αλλά και η ίδια η γυναίκα στην αυτοεξέταση του μαστού (περιοδικός προληπτικός έλεγχος του μαστού), για τυχόν ανεύρεση ογκιδίων η μαζών.

Η επέμβαση:

Η επέμβαση της μείωσης μαστού εκτελείται με γενική αναισθησία. Η παραδοσιακή τεχνική στηρίζεται στην διατήρηση ενός τμήματος μαστού που περιέχει την θηλή με την θηλαία άλω και παίρνει αιμάτωση από το θωρακικό τοίχωμα με διάφορες παραλλαγές. Η καλύτερη κατανόηση της ανατομίας και της νεύρωσης του κρημνού αυτού αφήνει ανέπαφη την αισθητικότητα της θηλής αλλά και την δυνατότητα για μελλοντικό θηλασμό απ’ ότι άλλες τεχνικές στο παρελθόν. Η λιποαναρρόφηση έχει χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά αλλά από μόνη της δεν χρησιμοποιείται πια. Όλες οι τεχνικές επιτυγχάνουν ένα βαθμό ανόρθωσης του μαστού.

Inferior pedicle technique:

Η τεχνική αυτή είναι γνωστή και σαν τεχνική του ανάστροφου-Τ και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό σαν άγκυρα που περιβάλλει την θηλή με την θηλαία-άλω. Ο σχεδιασμός εκτείνεται προς τα κάτω ακολουθώντας τις φυσιολογικές πτυχές του μαστού. Αφαιρείται δέρμα, λίπος και μαζικός αδένας και η θηλή με την θηλαία-άλω μετακινείται σε υψηλότερο σημείο. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται και για μεγάλους αλλά και μικρούς μαστούς με λιγότερες τομές.


μείωση στήθους


Vertical scar technique (κάθετη πλαστική των μαστών):

Η vertical scar κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο λόγω των μικρότερων τομών αλλά και της καλής προβολής του μαστού μετά την επέμβαση. Αυτός ο τύπος της επέμβασης περιλαμβάνει την χρήση ενός άνω, έσω, ή έξω κρημνού που περιλαμβάνει την θηλή με την θηλαία-άλω. Αυτού του είδους οι μειώσεις χρησιμοποιούνται για μικρούς μαστούς με λίγο χαλαρό δέρμα και φυσικά πιο περιορισμένες τομές. Η επέμβαση αυτή αφαιρεί τον πλάγιο και κάτω πόλο αφήνοντας το άνω ανέπαφο.


breast reduction cyprus.jpg


Free nipple graft technique:

Η free nipple graft τεχνική στηρίζεται στην μείωση στήθους με ελεύθερη μεταφορά της θηλής με την θηλαία-άλω. Χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλους μαστούς και γιγαντομαστίες που κινδυνεύει η επιβίωση της θηλής με την θηλαία άλω. Υποψήφιες είναι διαβητικές, βαριές καπνίστριες ,γυναίκες με γιγαντομαστίες και γενικά όσες έχουν απόσταση θηλής-θηλαίας άλω από την υπομαστική πτυχή πάνω από 20 cm με μεγάλες απαιτήσεις εκτομής. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η θηλή με την θηλαία άλω αφαιρείται en block και τοποθετείται ξανά σε ψηλότερο σημείο του νέου μαστού σαν ελεύθερο μόσχευμα. Στις περιπτώσεις αυτές χάνεται η αίσθηση της θηλής και η δυνατότητα για θηλασμό. Φυσικά με την τεχνική αυτή οι μειώσεις είναι αρκετά μεγάλες.

boobs cyprus.jpgBEFORE
AFTER
Χρόνος ανάρρωσης
5-7 ημέρες
Τιμή
4300-4700 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Γενική αναισθησία
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.