Αρχικη - Επεμβασεις - Επεμβάσεις Σώματος - Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική

Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική

"Η λιποαναρρόφηση, είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις που γίνονται στην κλινική μας. Ο Δρ. Γεωργίου εκπαιδεύτηκε από τον παγκοσμίου φήμης Dr Gerhard Sattler στην Γερμανία, που συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη αυτής της τεχνικής διόγκωσης-tumescent."

Τι είναι η λιποαναρρόφηση;

Λιποαναρρόφηση είναι η χειρουργική τεχνική της αφαίρεσης λιποκυττάρων από το ανθρώπινο σώμα. Μέσα από πολύ μικρές χειρουργικές τομές, μήκους μερικών χιλιοστών και με τη βοήθεια πολύ λεπτών μεταλλικών σωλήνων και αρνητικής πίεσης αναρροφάται το περιττό λίπος.  

liposuctioncyprus.jpg

Είναι μία διαδικασία που μπορεί να κάνει το σώμα πιο συμμετρικό, αφαιρώντας το λίπος από επίμονες περιοχές που δεν ανταποκρίνονται στις παραδοσιακές μεθόδους απώλειας βάρους. Αν και κάποιοι χρησιμοποιούν τους όρους λιπογλυπτική ή μικρο-λιποαναρρόφηση ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια διαφορά από την κλασσική λιποαναρρόφηση.

Πόσο λίπος αφαιρείται;

Γενικά συνίσταται από τους ειδικούς να μην αφαιρούνται περισσότερο από 2 με 3 κιλά λίπους κάθε φορά, για να αποφεύγονται σοβαρές επιπλοκές για την υγεία του ασθενή. Η λιποαναρρόφηση, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της δίαιτας και της άσκησης. Για αυτό και οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι άτομα φυσιολογικού βάρους με ελαστικό δέρμα που έχουν θήκες περιττού λίπους σε ορισμένες περιοχές. 

Σε ποιες περιοχές γίνεται;

Οι συχνότερες περιοχές στις οποίες γίνονται λιποπλαστικές στις γυναίκες είναι το πλάγιο των μηρών, δηλαδή τα γνωστά «ψωμάκια», οι γλουτοί, η έσω περιοχή των γονάτων, η  περιοχή της κοιλιάς και το πρόσωπο (διπλοσάγονο).  Οι συχνότερες περιοχές στους άντρες είναι το στήθος, στις περιπτώσεις γυναικομαστίας, η  περιοχή της κοιλιάς, και το πρόσωπο (διπλοσάγονο). Πρακτικά όμως η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει σε όλα τα μέρη του σώματος υπό ορισμένες προϋποθέσεις και πάντοτε με την κρίση του θεράποντα πλαστικού χειρουργού.

περιοχές που γίνετε η λιποαναρρόφηση

Ποια τεχνική χρησιμοποιείται;

Χρησιμοποιείται η λεγόμενη τεχνική διόγκωσης-tumescent. Αρχικά γίνεται ένεση υγρού που περιλαμβάνει ενδοφλέβιο διάλυμα άλατος, λιδοκαΐνης  (τοπικό αναισθητικό) και αδρεναλίνη (φάρμακο που συσπά τα αγγεία του αίματος στην περιοχη ) και το υγρό αφήνεται να δράση για 30 με 60 λεπτά. Χρησιμοποιούνται πολύ λεπτές βελόνες, για να μειωθεί ο πόνος που μπορεί να υπάρξει κατά την διάρκεια της έγχυσης. Συνήθως ενίεται μεγάλος όγκος υγρού, μερικές φορές ακόμα και τρεις φορές την ποσότητα λίπους που θα αφαιρεθεί.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής αυτής έναντι άλλων τεχνικών πλαστικής χειουργικής είναι:
  • Αποτελεσματική αναλγησία σε εκτεταμένες περιοχές ούτως ώστε να μην χρειάζεται επιπρόσθετη νάρκωση.
  • Αποφυγή της γενικής αναισθησίας και των παρενεργειών της.
  • Ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος και της εμφάνισης εκχυμώσεων (μώλωπες).
  • Σημαντική επιτάχυνση της ανάρρωσης και γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.
  • Περιορισμός του μετεγχειρητικού οιδήματος (φούσκωμα).

Υπάρχουν άλλες τεχνικές;

Τα τελευταία χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί καινούριες τεχνικές πλαστικής χειουργικής και στην Κύπρο όπως τα laser, οι υπέρηχοι και η ραδιοσυχνότητα με την ελπίδα να βελτιωθεί η ευκολία και η αποτελεσματικότητα της κλασικής λιποαναρρόφησης. Δυστυχώς ακόμη δεν έχει αποδειχτεί η ανωτερότητα τους σε σχέση με την τεχνική διόγκωσης. Και στις τρεις αυτές τεχνικές η θερμότητα που παράγεται για να υγροποιηθούν τα κύτταρα λίπους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα ή σε βαθύτερους ιστούς η και ακόμη εγκαύματα. Για αυτό και η χρήση τους θα πρέπει προς το παρόν να περιορίζεται μόνο σε ειδικές περίπτωσης συμφώνα πάντα με την κρίση του θεράποντος πλαστικού χειρουργού.

λιποαναρρόφηση κοιλίας

Επίσης συχνά γίνετε αρκετός λόγος για μη επεμβατικές τεχνικές όπως ραδιοσυχνότητά και κρυολιπόλυση. Παρόλο που μπορεί να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα αυτό δεν είναι εφικτό σε όλους τους υποψήφιους και κάποιες φορές χρειάζονται επαναλήψεις. Η λιποαναρρόφηση παραμένει η πιο αποτελεσματική και η πιο γρήγορη μέθοδος πλαστικής χειρουργικής.Created by fosetico. Powered by CloudCMS®.