Αρχικη - Επεμβασεις - Πρόσωπο - Χειρουργικές Επεμβάσεις - Ρινοπλαστική | Πλαστκή μύτης

Ρινοπλαστική | Πλαστκή μύτης

Η ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) είναι η επέμβαση, που έχει σαν σκοπό να αλλάξει το σχήμα της μύτης. Το σχήμα της μύτης συχνά κληρονομείται  από τους γονείς και εξελίσσεται μέχρι και τα εφηβικά χρόνια. Μπορεί όμως να είναι και αποτέλεσμα κάποιου τραυματισμού ή ενός αποτυχημένου χειρουργείου.

Η μύτη βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου, επηρεάζοντας τις αναλογίες, τη συμμετρία και την αρμονία του προσώπου. Επίσης έχει το χαρακτηριστικό ότι προέχει στο πρόσωπο, φαίνεται απ’ όλες τις οπτικές γωνίες και δεν μπορεί να καλυφθεί (π.χ. γυαλιά, μακιγιάζ, μαλλιά), με αποτέλεσμα η ωραία μύτη να αναδεικνύει όλο το πρόσωπο.

Με την αλλαγή του σχήματος της μύτης, μεταβάλλεται συνολικά το πρόσωπο. Γίνεται πιο εκφραστικό και όμορφο, προσδίδοντας στον υποψήφιο αυτοπεποίθηση και ψυχολογική αρμονία, εφόσον τον απασχολεί αρκετά.

Εκτός από την αρμονία και την ομορφιά, η μύτη είναι ένα όργανο που έχει σαν βασική λειτουργία την αναπνοή. Με τη σωστή αναπνοή από τη μύτη αποφεύγουμε παθολογικές καταστάσεις, όπως ρινίτιδες, ιγμορίτιδες, ωτίτιδες, κεφαλαλγίες, υπνικές άπνοιες. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί, στο ίδιο χειρουργείο, να διορθώσει τα προβλήματα της μύτης που δυσκολεύουν την αναπνοή (σκολίωση ρινικού διαφράγματος, υπερτροφία κάτω ρινικών κογχών κ.α.), εξασφαλίζοντας άριστη αναπνοή. Αυτό  δημιουργεί συνθήκες ήρεμου ύπνου, καθώς και ευεξία, αύξηση των σωματικών και διανοητικών ικανοτήτων του υποψήφιου.

Η κατάλληλη ηλικία:

Η μύτη κατά την παιδική ηλικία εξελίσσεται μέχρι τα εφηβικά χρόνια, οπότε σταματά η ανάπτυξη. Στο εσωτερικό της μύτης βρίσκονται τα οστά και οι χόνδροι, τα οποία παρουσιάζουν τις ζώνες ανάπτυξής τους. Σε περίπτωση που γίνει η επέμβαση νωρίς, πριν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του προσώπου, υπάρχει η πιθανότητα να  καταστρέψουμε αυτά τα κέντρα και η μύτη να μην ολοκληρώσει σωστά την ανάπτυξή της. Σ’ αυτή την ηλικία, φαίνονται και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, που παίζουν βασικό ρόλο στην απόφαση της αλλαγής των χαρακτηριστικών της μύτης. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται απόφαση για ρινοπλαστική, πριν την ηλικία των 17 ετών για τις γυναίκες και των 18 ετών για τους άνδρες.

Ανώτατο όριο ηλικίας για τη ρινοπλαστική δεν υπάρχει, αρκεί ο υποψήφιος να είναι υγιής και σε καλή γενική κατάσταση.

αποτελεσματα ρινοπλαστικης


Created by fosetico. Powered by CloudCMS®.