Αρχικη - Επεμβασεις - Επεμβάσεις Στήθους - Αυξητική Στήθους

Αυξητική Στήθους

"Η αυξητική στήθους, είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις που γίνονται στην κλινική μας. Ο Δρ Γεωργίου, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική στήθους κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του, εκτελώντας αρκετές αποκαταστάσεις στήθους με ενθέματα. Επισκέφθηκε επίσης διεθνούς φήμης πλαστικούς χειρουργούς  στο εξωτερικό (π.χ. Dr  Per Heden, Σουηδία) και επισκέπτεται τακτικά συνέδρια με θέμα την πλαστική στήθους. Έτσι, είναι σε θέση να επιτυγχάνει πολύ φυσικά αποτελέσματα, εφαρμόζοντας συνεχώς καινούριες μεθόδους και τεχνολογίες.

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για την αυξητική στήθους:

Η αυξητική στήθους είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής στην Κύπρο.  Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο μια γυναίκα επιθυμεί την αυξητική μαστού είναι ο μικρός μαστός (ανεπαρκής όγκος στήθους) ή αλλιώς υποπλασία μαστού.  Λόγω της μεγάλης σημασίας που έχει το στήθος για την ψυχολογίας μίας γυναίκας, γυναίκες με μικρό στήθος μπορεί να έχουν αμφιβολίες για τη θηλυκότητα τους, οδηγώντας τις κάποιες φορές σε έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης που μπορεί να αποτελέσει μέχρι και εμπόδιο στην ερωτική τους ζωή. 

Είναι εντυπωσιακό πως αλλάζει μετά την πλαστική στήθους η όλη συμπεριφορά μίας γυναίκας, καθώς επίσης οι σχέσεις τις με το περιβάλλον ή το σύντροφο τις.

Τι είναι η σιλικόνη;

Η αύξηση στήθους επιτυγχάνεται με τη χρήση των λεγόμενων ενθεμάτων σιλικόνης. Πρόκειται για ενθέματα που μοιάζουν με μικρό μαξιλαράκι και αποτελείται από σιλικόνη. Η κατασκευή του ενθέματος είναι προϊόν υψηλής τεχνολογίας και μελέτης ετών, έτσι ώστε να είναι αδρανές για τον οργανισμό και εξαιρετικά ανθεκτικό.  

ενθέματα στήθους
            Στρογγυλό Ένθεμα               Ανατομικό Ένθεμα

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όσον αφορά στα είδη ενθεμάτων, την εξωτερική επιφάνεια, το περιεχόμενο και το μέγεθος τους. Κυρίως όμως διαχωρίζονται σε σταγονοειδή ενθέματα ή ανατομικά, (μοιάζουν με σταγόνα έχοντας τον κύριο όγκο στο κάτω μέρος και λιγότερο όγκο στο άνω μέρος) και σε στρογγυλά ενθέματα. Η επιλογή του σωστού σχήματος και μεγέθους της σιλικόνης, βασίζεται στο σχήμα του στήθους αλλά και στο τι επιθυμεί η κάθε γυναίκα, πάντοτε σε συνεννόηση με τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα μετρήσει το στήθος σας και θα σας ενημερώσει για το πιο κατάλληλο μέγεθος. 

Τα ενθέματα μαστού είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε ισχυρές πιέσεις ενώ είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι δεν ευθύνονται για τον καρκίνο του μαστού και δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της μαστογραφίας.

Που γίνονται οι τομές;

Οι δυο πιο συχνές τομές που χρησιμοποιούνται κατά την μεγέθυνση στήθους είναι:

Η υπομάστιος τομή, δηλαδή στο σημείο που διπλώνει ο μαστός. Αυτή η τεχνική παρέχει πολύ καλή ορατότητα στο χειρουργικό πεδίο που σημαίνει μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών ενώ η τομή δεν είναι τόσο ορατή, αφού καλύπτεται από το στηθόδεσμο.

      breast enlargment cyprus.png        breast enlargment cyprus 1.png
                    Υπομάστιος τομή              Περιθηλέα τομή 

Η περιθηλέα τομή, δηλαδή ακριβώς στο όριο μεταξύ του σκουρόχρωμου δέρματος που βρίσκεται γύρω από τη θηλή (άλως) και του κανονικού ανοιχτόχρωμου δέρματος. Για αυτή την τεχνική η διάμετρος της θηλής πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 εκατοστά.

Που τοποθετείτε το ένθεμα;

Το επίπεδο τοποθέτησης του ενθέματος μπορεί να είναι ανάμεσα στον αδένα και στον υποκείμενο μυ ή ανάμεσα στον υποκείμενο μείζονα θωρακικό μυ και στο θωρακικό τοίχωμα. Δηλαδή, πάνω ή κάτω από το μυ. Το επίπεδο τοποθέτησης εξαρτάται από το μέγεθος του στήθους και αποφασίζεται μετά από λεπτομερή εξέταση από τον πλαστικό χειρούργο σε συνεννόηση με τον ασθενή.

boob job cyprus.jpg

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής πάνω από το μυ είναι ο λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος και η πιο γρήγορη ανάρρωση αλλά υπάρχει μεγαλύτερή πιθανότητά δημιουργίας κάψας (επεξηγείται πιο κάτω). Αντιθέτως, με την τοποθέτηση κάτω από τον μυ, η πιθανότητα δημιουργίας κάψας μειώνεται, αλλά μπορεί να προκληθεί μια παραμόρφωση του μαστού κατά τη διάρκεια κάποιων κινήσεων, λόγω σύσπασης των μυών.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Σε γενικές γραμμές η αυξητική στήθους θεωρείται από τις πιο ασφαλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής.  Σπάνιες επιπλοκές είναι η συλλογή αίματος στην περιοχή, οι λοιμώξεις και η μετατόπιση της σιλικόνης για την οποία μπορεί να χρειαστεί  μια δεύτερη επέμβαση για διόρθωση.

Η πιο επίφοβη επιπλοκή είναι η δημιουργία κάψας, δηλαδή η αντίδραση του οργανισμού κατά την οποία αναπτύσσεται ένας ινώδης ιστός γύρω-γύρω από το ένθεμα και το πιέζει.  Μπορεί να προκαλέσει πόνο και να παραμορφώσει το στήθος ενώ κάποιες φορές χρειάζεται μια δεύτερη επέμβαση για αλλαγή των εμφυτευμάτων.  Παρουσιάζεται στο 5-10% των επεμβάσεων.

Η παρουσία επιπλοκών είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος, έτσι ώστε να επιλέξετε πλαστικό  χειρουργό τον οποίο όχι μόνο θα εμπιστεύεστε αλλά και θα μπορεί να σας παρακολουθεί αρκετούς μήνες ή και χρόνια μετά την πλαστική στήθους είτε στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό. 

Πότε πρέπει να αλλαχτούν τα ενθέματα σιλικόνης; 

Τα καινούρια ενθέματα έχουν τη δυνατότητα να διαρκούν  μια ζωή. Πρέπει να αλλαχτούν μόνο εάν παρουσιαστούν  προβλήματα. Ωστόσο, λόγω της γήρανσης, τις πολλαπλές εγκυμοσύνες και το θηλασμό, ο ιστός του μαστού θα χάσει την ελαστικότητα του και θα πέσει, ενώ το εμφύτευμα θα παραμείνει στην αρχική του θέση καθιστώντας μια δεύτερη επέμβαση αναγκαία. Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο μια γυναίκα έχει τα εμφυτεύματα τόσο πιο πιθανό είναι να χρειαστεί μια δεύτερη επέμβαση χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σε όλες τις γυναίκες.

Κόστος επέμβασης;

Το ολικό κόστος της επέμβασης συμπεριλαμβάνει, τα έξοδα της κλινικής και του χειρουργείου, το κόστος των ενθεμάτων, τις αμοιβές των Ιατρών και όλες τις επισκέψεις στον πλαστικό χειρούργο. Συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 3700 και 4000 ευρώ.

αυξητική στήθους
Created by fosetico. Powered by CloudCMS®.