Ανόρθωση στήθους

Το στήθος με την επίδραση των αυξομειώσεων βάρους, την επίδραση της εγκυμοσύνης και της βαρύτητας υφίσταται μεταβολές τόσο στο σχήμα όσο και το μέγεθος. Χάνει την ελαστικότητα του με συνέπεια να χάνει το σχήμα του αλλά και πολλές φορές τον όγκο του και να εμφανίζει αυτό που λέμε πτώση του στήθους. Ο μικρός σε μέγεθος μαστός όταν χάσει τον όγκο του αδειάζει κυρίως και παράλληλα χαλαρώνει, ενώ ο μεγαλύτερος σε όγκο μαστός εμφανίζει την χαρακτηριστική πτώση του στήθους. Το πεσμένο στήθος δημιουργεί έντονο ψυχολογικό πρόβλημα στην γυναίκα μια και δεν μπορεί να αναδείξει το ντεκολτέ και φαίνεται από τα ρούχα και το σουτιέν δίνοντας την όψη του γερασμένου μαστού.

Πολλές γυναίκες θέλουν να ανορθώσουν το στήθος με σκοπό να βελτιώσουν την εμφάνιση του. Για να κατανοήσετε τις μεθόδους που έχουμε στην διάθεση μας θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε ότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες συνεπώς κάθε γυναίκα παίρνει το δικό της αποτέλεσμα.

Ταξινόμηση της πτώσης από τον Regnault
Η πτώση του στήθους έχει άμεση σχέση με τον όγκο του στήθους. Υπάρχει μια αδρή ταξινόμηση της πτώσης από τον Regnault και διακρίνει την πτώση σε τρείς κατηγορίες:

Βαθμού Ι: Μικρή πτώση όπου η θηλή βρίσκεται στα όρια με την πτυχή κάτωθεν του μαστού(υπομαστική πτυχή)

Βαθμού ΙΙ: Μέτρια πτώση που η θηλή είναι κάτω από την υπομαστική πτυχή αλλά πάνω από το περίγραμμα του μαστού

Βαθμού ΙΙΙ: Μεγάλη πτώση όπου η θηλή πλέον είναι πολύ κάτω και του περιγράμματος του μαστού αλλά και της υπομαστικής πτυχής.

breast ptosis.jpg

Με βάση την ταξινόμηση της πτώσης των μαστών έχουμε στην φαρέτρα μας αρκετές τεχνικές ανάλογα με το πρόβλημα αλλά και την επιθυμία της γυναίκας.
Σε γενικές γραμμές οι γυναίκες που έχουν μικρούς μαστούς Α, B,BB συνήθως το στήθος εμφανίζεται άδειο μειώνεται δηλαδή ο όγκος του ορατά και εμφανίζει και ζάρωμα-χαλάρωμα του δέρματος. Συνήθως αυτές οι γυναίκες έχουν ψευδό-πτώση γιατί η θηλή βρίσκεται πάνω από την υπομαστική γραμμή. Οι γυναίκες αυτές επιτυγχάνουν ανόρθωση του στήθους κάνοντας αυξητική των μαστών με ένθεμα σιλικόνης.

Οι γυναίκες με όγκο στήθους C,CC, συνήθως έχουν είτε μικρή, είτε μεσαία πτώση σύμφωνα με την ταξινόμηση του Ragnault που περιγράψαμε. Πολλές από αυτές έχουν χάσει και τον όγκο του στήθους. Εδώ οι τεχνικές που έχουμε διαθέσιμες εξαρτώνται από τον βαθμό της πτώσης αλλά και την επιθυμία της γυναίκας για αύξηση του όγκου του στήθους. Πολλές γυναίκες αυτής της κατηγορίας δεν θέλουν να αλλάξουν την θέση της θηλής μια και αφήνει κάποια σημάδια και αρκούνται σε τοποθέτηση μόνο ενός ενθέματος. Το ένθεμα από μόνο του μπορεί να ανεβάσει την θηλή κατά 1 cm περίπου.

Τώρα αν η γυναίκα θέλει να ανορθώσει και την θηλή σε συνδυασμό ή όχι με την τοποθέτηση του ενθέματος οι επιλογές που έχουνε είναι:

Ανόρθωση του στήθους με κυκλική τομή σε συνδυασμό ή όχι ενθέματος.

breast lift.jpg

Ανόρθωση του στήθους με κυκλική και κάθετη τομή σε συνδυασμό ή όχι με ένθεμα σιλικόνης.

breast_lift.jpg

Οι γυναίκες τώρα που εμφανίζουν μέγεθος στήθος D και πάνω αντιμετωπίζονται με κυκλική και κάθετη τομή,ή την τεχνική του ανάστροφου –Τ και επιτυγχάνουν ανόρθωση του στήθους με κινητοποίηση όλου του μαστού. Αυτές οι γυναίκες δεν χρειάζονται συνήθως ένθεμα μια και έχουν αρκετό όγκο.

breast lift cyprus.jpg

Εάν πρόκειται για μια απλή ανόρθωση στήθους η χειρουργημένη δεν χρειάζεται να μείνει στην κλινική.Εάν έχουμε συνδυάσει και τοποθέτηση ενθεμάτων ή κανονική ανόρθωση μπορεί να μείνει ένα βράδυ.BEFORE
AFTER
Χρόνος ανάρρωσης
5-7 ημέρες
Τιμή
3900-4300 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Γενική ανιασθησία
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.