Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις συχνότερες επεμβάσεις που εκτελούνται στην πλαστική χειρουργική. Κατά την επέμβαση αφαιρείται υπερβολικό δέρμα καθώς επίσης και μερικές φορές λίπος από το άνω βλέφαρο.

Τα μάτια μας είναι από τα πρώτα σημεία στα οποία φαίνονται τα σημάδια του χρόνου, αφού καθώς περνάει η ηλικία εμφανίζεται περίσσεια δέρματος ή και πρόπτωση λίπους στα άνω βλέφαρα με αποτέλεσμα να φαινόμαστε κουρασμένοι.

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία . Με την χρήση δύο λαβίδων καθορίζεται η περίσσειας του δέρματος που πρέπει να αφαιρεθεί. Η τομή γίνεται στις φυσικές πτυχές του βλεφάρου, έτσι ώστε η ουλή να μην είναι τόσο ορατή. Η περίσσεια του δέρματος αφαιρείται και αν είναι αναγκαίο το λίπος. Χρησιμοποιούνται πολύ λεπτά ράμματά για να μην μένουν σημάδια.

τομές βλεφαροπλαστικής κύπρο

Συνήθως ο χρόνος αποκατάστασης είναι σύντομός και κάποιος ή κάποια μπορεί να κυκλοφορεί άμεσα φορώντας γυαλιά ηλίου. Μπορεί να υπάρξουν μώλωπες και πρήξιμο, αλλά εξαφανίζονται σε λίγες μέρες.  Η χρήση παγοκύστεων κατά τις πρώτες 48 ώρες μπορεί να επιταχύνει την επούλωση. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 5-7 μέρες. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις κανονικές τους δραστηριότητες μετά από 7-10 ημέρες .

Μετά την επέμβαση, τα μάτια θα γίνουν πιο ξεκούραστα και θα αποκτήσουν μια ζωντάνια, αποκτώντας έτσι ένα καλύτερο σχήμα. 

Το ολικό κόστος της πλαστικής αυτιών με τοπική αναισθησία στο ιατρείο, ανέρχεται στα 1200 ευρώ.

αποτελέσματα βλεφαροπλαστικής
Created by fosetico. Powered by CloudCMS®.