Επέμβαση Ωτοπλαστικής

Θα μπορείτε να κάνετε μπάνιο την επόμενη κιόλας ημέρα και τις πρώτες ημέρες θα έχετε κάποιο πόνο ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά με συνδυασμούς παυσίπονων και δεν πρέπει να σας ανησυχεί. 

Επέμβαση Ωτοπλαστικής

Η διαδικασία:

Η πλαστική αυτιών διαρκεί περίπου μία με δυο ώρες. Mετά την τοπική αναισθησία της περιοχής, ακολουθεί τομή στο δέρμα πίσω από το αυτί, ώστε να μην είναι ορατή η ουλή, η οποία δημιουργείται, ακόμη και όταν τα μαλλιά είναι μαζεμένα πίσω. Κατόπιν ελευθερώνεται ο πτερυγιαίος χόνδρος, διπλώνεται στη σωστή θέση και σταθεροποιείται με ράμματα. Αν χρειαστεί γίνετε και συρραφή της κόγχης και η επέμβαση ολοκληρώνεται με αφαίρεση μερικού δέρματος και συρραφή. Προς το τέλος της επέμβασης θα σας ζητηθεί να σηκωθείτε για να ελέγξετε μαζί με τον πλαστικό σας χειρουργό το αποτέλεσμα. Έτσι μπορεί να γίνει μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος και να διορθωθούν τυχόν ασσυμετρίες.

Η ανάρρωση:

Mετά την ολοκλήρωση της ωτοπλαστικής ο πλαστικός χειρούργος τοποθετεί γύρω από τα δύο αυτιά ειδικές γάζες, εμποτισμένες αντιβιοτική αλοιφή για αποφυγή μόλυνσης και ένας ελαστικός επίδεσμος. Όταν κρίνεται απαραίτητο χορηγούνται ελαφρά αναλγητικά. Προληπτικά μετά την πλαστική χειρουργική, η χορήγηση από το στόμα ενός ευρέως φάσματος αντιβιοτικού, αποτρέπει τυχόν φλεγμονή.

otoplasty cyprus.jpg

Μετεγχειρητικά, θα πρέπει να φοράτε ένα ειδικό επίδεσμο. Για τις πρώτες 3-4 ημέρες όλο το εικοσιτετράωρο και για τις επόμενες τέσσερεις εβδομάδες μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι αποφεύγεται οποιαδήποτε κάκωση στην περιοχή των αυτιών.

Θα μπορείτε να κάνετε μπάνιο την επόμενη κιόλας ημέρα και τις πρώτες ημέρες θα έχετε κάποιο πόνο ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά με συνδυασμούς παυσίπονων και δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Δεν υπάρχει περιορισμός κινήσεων, αλλά αντιθέτως συστήνονται οι συχνοί περίπατοι. Θα μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες σε μερικές ημέρες.

Τα αποτελέσματα:

Θα δείτε σαφή διαφορά στα αυτιά σας λίγο μετά την ωτοπλαστική. Όμως, η βελτίωση θα γίνει πιο εμφανής μετά από περίπου 4-6 εβδομάδες, όταν θα έχει υποχωρήσει το περισσότερο οίδημα που δημιουργείται μετά από όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις. Ο πλαστικός χειρούργος θα σας παρακολουθεί ταχτικά για να επιβεβαιώνεται η ομαλή αποθεραπεία.

Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αναμένεται σε έξι με δώδεκα μήνες.


Χρόνος ανάρρωσης
1-2 εβδομάδες
Τιμή
1800 ευρώ
Τύπος αναισθησίας
Τοπική αναισθησία
©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.©2018 Plastic Surger. All rights reserved.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS?.