Αρχικη - Επεμβασεις - Πρόσωπο - Μη Χειρουργικές Θεραπείες - Διαφορές Botox και Υαλουρονικού

Διαφορές Botox και Υαλουρονικού

Η ανανέωση του προσώπου με Botox (BTX) ή υαλουρονικό οξύ (ΥΟ) είναι η πιο συχνή θεραπεία που γίνεται στην πλαστική χειρουργική. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότεροι από 4.000.000 ασθενείς το χρόνο προβαίνουν σε τέτοιες θεραπείες. Είναι πολύ σημαντικό όμως για τους ασθενείς  να κατανοήσουν τις βασικές διαφορές μεταξύ Botox και ΥΟ.

Το ΒTX είναι μία τοξίνη που λειτουργεί μπλοκάροντας κάποιες ειδικές  νευρικές απολήξεις υπεύθυνες για τις κινήσεις των μυών, προκαλώντας έτσι την αδυναμία η παράλυση τους. Έτσι εμποδίζεται η σύσπαση των μυών, και οι ρυτίδες που θα σχηματίζονταν ως αποτέλεσμα της σύσπασης μειώνονται αισθητά. Χρησιμοποιείται κυρίως στο πάνω μέρος του προσώπου όπως στο μέτωπο, στο μεσόφρυδο ,στην εξωτερική γωνία του ματιού αλλά και στις χορδές του λαιμού. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται πλήρως έως και 15 ημέρες μετά την εφαρμογή και διαρκούν 3-6 μήνες. Το BTX δεν αποκαθιστά τον χαμένο όγκο.

Το ΥΟ είναι δομικό συστατικό των ιστών σε όλους τους ζώντανους οργανισμούς και προσδίδει ελαστικότητα και σφριγιλότητα. Οι ενέσεις ΥΟ αποκαθιστούν τον χαμένο όγκο του δέρματος. Χρησιμοποιείται από τον πλάστικό χειρούργο κυρίως στο κάτω μέρος του προσώπου, όπως γύρω από το στόμα, για αύξηση των χειλιών και γενικά όπου χρειάζεται όγκος. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί οκτώ με δώδεκα μήνες.

Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και επικεντρωθείτε στις ρυτίδες σας. Αν σας ενοχλούν οι ρυτίδες στο μέτωπό ή γύρω από τα μάτια, η οποίες γίνονται βαθύτερες και πιο έντονες με διάφορες κινήσεις, τότε η καλύτερη θεραπεία είναι το BTX. Αν σας ενοχλούν οι ρυτίδες γύρω από το στόμα οι οποίες γίνονται  περισσότερο αισθητές όταν χαμογελάτε, ή νομίζετε ότι τα χείλη σας η κάποια άλλη περιοχή χρειάζεται όγκο, τότε κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεστε YO.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS®.