Αρχικη - Επεμβασεις - Άλλες Θεραπείες - Κρυοχειρουργική

Κρυοχειρουργική


Η κρυοθεραπεία ή κρυοχειρουργική είναι μία μέθοδος αντιμετώπισης βλαβών του δέρματος μέσω της ψύξης των ιστών. Είναι μία αποτελεσματική, ασφαλής, προσιτή και καλά ανεκτή θεραπεία.Ως ψυκτικό μέσον χρησιμοποιείται συνήθως το υγρό άζωτο το οποίο έχει θερμοκρασία μείων 196 βαθμούς κελσίου.

cryotherapy cyprus.jpg

Ως ψυκτικό μέσον χρησιμοποιείται συνήθως το υγρό άζωτο το οποίο έχει θερμοκρασία μείων 196 βαθμούς κελσίου. Το υγρό άζωτο εφαρμόζεται στο δέρμα με τη βοήθεια ειδικού ψεκαστικού μηχανήματος. Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται καταστρέφει τοπικά τα κύτταρα, οδηγώντας στη εξάλειψη των ανεπιθύμητων δερματικών βλαβών. Ακολουθεί τοπικός ερεθισμός του δέρματος για περίπου μία εβδομάδα, λόγω της φλεγμονώδους αντίδρασης που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της θεραπείας. Στη συνέχεια το δέρμα επουλώνεται φυσιολογικά.

Με την κρυοθεραπεία μπορούν να αντιμετωπιστούν καλοήθες βλάβες του δέρματος όπως αιμαγγειώματα, υπερκερατώσεις, κονδυλώματα και μυρμηκιές. Χρησιμοποιείται επίσης για την θεραπεία προκαρκινικών αλλοιώσεων και υπό προϋποθέσεις, για την αντιμετώπιση καρκίνων του δέρματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία των ουλών από ακμή.
Created by fosetico. Powered by CloudCMS®.